Vanliga frågor


 

Kan jag skära med kniv direkt på en granitbänkskiva?

Ja, det kan du, men snälla – gör det inte! Granit är väldigt hård och du kommer att förstöra kniven så småningom. Vi rekommenderar att du använder en skärbräda, som är bra även av hygieniska skäl, eftersom natursten är alltid lite porös.


Varför har min bänkskiva en skarv?

Max längd på en standard bänkskiva är ca 2,5 - 3 meter. Är din köksbänk längre, måste vi göra en skarv. Ibland måste bänkskivan tillverkas i flera delar av säkerhetsskäl, samt får vi ta hänsyn till hanterbarhet vid transporten. Skarvens placering bestäms i samband med mätningen.


Hur mycket tid tar det från mätning till montering?

I de flesta fall monterar vi bänkskivor inom två veckor efter mätningen. Leveranstiden kan bli lite längre på grund av allmänna helgdagar eller vid transport till vissa orter (rådgör gärna med vår representant).


Kan jag ställa heta kastruller och grytor på en stenbänkskiva?

Granit tål bra både låga och höga temperaturer som betyder att du kan ställa en het kastrull även direkt på ytan. Vi rekommenderar dock att använda någon form av underlägg, eftersom ungsformar och tunga grytor kan orsaka mekaniska skador på ytan.

Har du en bänkskiva i kvarts, ska du dock vara lite försiktigare med höga temperaturer. Kvarts är ett kompositmaterial som innehåller bindemedel som kan vara känsliga mot hög värme. Därför rekommenderar vi att använda grytunderlägg.

Vilken ytbearbetning kan jag välja?

Vi erbjuder följande ytbehandligar:

POLERAD: alla synliga ytor och kanter är blankpolerade. Ofta förekommande glänsande ytfinish som kunder älskar. Är skivan väl polerad, behövs knappast något underhåll.

SLIPAD:  en matt ytfinish, glänser inte. Vi har färdigslipade material hemma och vi kan även slipa stenar i tillverkningen. En matt yta har en lite „dämpad“ karaktär jämfört med polerad yta, resultatet är mjukare och har mindre kontrast. En finslipad bänkskiva passar väl i naturnära miljöer. Är lite mer känslig mot vätskor, samt ska en slipad yta impregneras med jämna mellanrum.

FLAMMAD/BORSTAD: en matt och ojämn yta, strukturerad. Ger stenen lite robust och antik karaktär.

 

 

 

 

 

Välkommen att kontakta oss!

Har du frågor kring bänkskivor, vill boka tid för uppmätning eller önskar veta hur mycket din marmor-, kvarts- eller granitbänkskiva kan kosta, kontakta oss gärna via följande alternativ:

  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
  • fyll i din kontaktinformation i formuläret till höger
  • ring 076 234 0242

INTRESSERAD AV SAMARBETE eller har större projekt på gång?
Kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring +46 73 919 4987.

 

 

 

 

Partners

Montagemän i Stockholm AB

Björnspinnarvägen 23
14137 Huddinge

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Söderkök & Luckor

Geijersvägen 15
112 44 Stockholm/Kungsholmen

kodulehe, e-poe, logo, seo, facebook tegemine